Kvalita sypaných čajů


Jste milovníci čajů a každý musí být správně připraven, jinak s ním nejste spokojeni, Spousta lidí to tak má. Dokonce někteří dávají přednost kvalitnímu čaji před lahodnou kávou. Káva vám nedá takový uspokojivý pocit a lahodnou chuť jako vybrané sypané čaje. Ovšem mluvíme tu opravdu o kvalitních čajích a ne o čaji, který si koupíte v supermarketu. Pytlíkové čaje neodsuzujeme, jen se u nich nedostanete na takovou kvalitu jako u čajů sypaných. Když si koupíte například mátový čaj v supermarketu a uděláte si ho doma, tak vám sice pěkně voní, ale chuť už není tak kvalitní, jak byste mohli čekat. Někdy ani mátu nepřipomíná a má jen lehce nažloutlou barvu bez lahodného opojného pocitu, který byste měli z kvalitního čaje mít. Vyluhováním sice získáte čaj, ale nedá se se sypaným čajem ani trochu ztotožnit.

mátový čaj

Sypaný čaj krásně voní, jen když ho otevřete. Vůně vás hned okouzlí a dodá lepší náladu. U mátového čaje je to osvěžující vůně. Dodá vám energii a povzbudí https://www.ifauna.cz/skot-prasata/inzerce/r/detail/3073884/miniprasatka-z-kvalitniho-chovu/ vás. Když pak čaj nasypete do jednorázového pytlíku určeného na sypané čaje nebo použijete sítko, tak už se nemůžete dočkat, až se poprvé napijete. Vůně je při nalití intenzivnější a už ho jen necháte danou dobu odpočinout a pytlík nebo sítko vytáhnete, abyste dodrželi správnou přípravu. Bylinné čaje se většinou zalévají vroucí vodou a nechávají až několik minut luhovat většinou kolem deseti minut. Ovšem u každé bylinky je to ještě individuálnější. Neplatí to u všech.

mátový čaj

Když nedodržíte správný postu přípravy, ztratíte tak možnost toho nejkvalitnějšího čaje. Například u černého nebo zeleného čaje se přílišnou teplotou čaj spálí a vy tak přijdete o jedinečný požitek. Proto je nutné dodržovat postup. Ovšem to je jen pro opravdové milovníky. Ne pro ty co si jednou za měsíc udělají čaj z pytlíku a je jim úplně jedno jaký čaj to je. Chtějí jen zahnat žízeň nebo se zahřát při nepříjemném podzimním dni. Mátový čaj můžete mít buďto sušený nebo čerstvý. Čerstvým se rozumí čaj z čerstvě utržených lístků máty peprné. Má krásnou jemnou chuť a s kombinací s medem a citrónem je skvělým osvěžením. Někdy ho vyzkoušejte a uvidíte jaký je to zázrak.